Nyheter

I Sverige slängs det cirka 1 010 000 ton matavfall varje år. Enligt Food Sustainability Index (FSI) ligger Sverige på 12:e plats globaltnär det kommer till livsmedelsavfall. Det beräknas att den mängden kommer att stiga till 126 miljoner ton till 2020 och ännu mer om inget görs.
Det finns många sätt att du kan använda din hettapp för att effektivisera otaliga vardagliga köksuppgifter från att förbereda pasta för att göra det snabbaste teet
Visste du att matavfallskvarnar är ett miljövänligt alternativ som gör att mindre matavfall hamnar på soptippen?
Många känner inte till vad en avfallskvarn är, hur den fungerar, bekvämligheten den erbjuder samt alla fördelar produkten har ur ett miljöperspektiv. Vi på InSinkErator har nu därför inlett ett samarbete med medieprofilen Bingo Rimér, som ska få testa på livet med matavfallskvarn och ge sitt utlåtande om varför den borde vara en självklar del av det klimatsmarta och moderna hemmet.

Bor man flera i ett hushåll kan små ändringar i rutiner har en stor påverkan på ekonomin. Ett sätt att hålla nere hushållets kostnader är att se över de dagliga utgifterna, men det är inte många som tänker på att man kan göra skillnad för ekonomin genom smartare sophantering.

Vi slänger allt för stora mängder mat. I industrialiserade länder kastar vi konsumenter och återförsäljare 30-40 procent av all inköpt mat, vilket på ett år uppgår till hela 1,3 miljarder ton slängd mat världen över. Värst utsatt för matsvinnet är frukt och grönsaker, där vi kastar bort 45 procent av det vi köper hem. Detta beror främst på varornas relativt korta hållbarhetstid, men faktum är att vi genom rätt förvaring och några enkla knep inte bara kan få våra råvaror att hålla sig fräscha längre, utan även undvika onödig tillväxt av bakterier på färskvarorna.
Denna sommar har vi haft rekordvärme över hela landet, vilket är resultatet av atmosfärens ökade koldioxidnivåer orsakade av oss människor. Skulle vi uteslutande använda biogas, istället för drivmedel som orsakar växthusgaser, skulle vi kunna få bukt på den globala uppvärmningen. Så hur tillverkas biogas och av vad?
I ett tidigare inlägg skrev vi om hur matsvinnet är ett stort problem idag. Med över 1,3 miljarder ton mat som slängs världen över årligen är det ett slöseri med resurser och har en negativ påverkan på miljön.
En matavfallskvarn från InSinkErator är ett måste för det moderna köket. Den monteras enkelt och diskret under diskhon där den enkelt maler ner matrester till små partiklar som spolas ner i avloppet och hamnar i ditt lokala reningsverk, där de omvandlas till biogas.
BRF Essinge Park i Stockholm hade länge haft problem med sin sopsugsanläggning som ofta fick stopp och de hade heller ingen separering av matavfall. Samtidigt hade föreningen ett överskott i ekonomin och insåg att de kunde lösa problemen med sopsugen samtidigt som de investerade i att utveckla fastigheterna. Lösningen blev matavfallskvarnar från InSinkErator.

Pages