InSinkErator introducerar matavfallskvarnen LC-50 för mindre restauranger och caféer

Hantering av matavfall är en viktig och ofta kostsam uppgift för restauranger och caféer som snabbt och enkelt måste göra sig av med matavfallet för att hålla igång verksamheten vid hög arbetsbelastning. Nu introducerar uppfinnaren av och det världsledande företaget inom matavfallskvarnar, InSinkErator, Sverige för en matavfallskvarn anpassad för mindre restauranger och caféer.

­– Restauranger och caféer är en viktig målgrupp eftersom vi vet att det är dyrt att hantera de stora mängder matavfall som de måste göra sig av med, plus att de måste lagra allt matavfall i väntan på sophämtningen, förklarar Wilco Teunissen, säljchef på InSinkErator.

Med en matavfallskvarn blir restaurangerna direkt av med matavfallet och får sänkta kostnader för sophämtning då soporna väger mycket mindre och behöver hämtas mer sällan.

Sedan vi på Foodlab Stockholm började använda vår matavfallskvarn från InSinkErator har vi halverat våra kostnader för sophantering, och vi lägger mindre tid på att göra oss av med matavfallet, säger Gunnar Frykfors, chefskock och grundare av Foodlab Stockholm. Detta gör att vi istället kan fokusera på matlagningen och på våra gäster.

LC-50 skapades speciellt för denna bransch och är, jämfört med matavfallskvarnar för hemmabruk, avsedd för tyngre och mer frekvent användning vilket denna specifika marknad kräver. Då matavfallet från avfallskvarnen kan användas för att skapa biogas är LC-50 ett bra alternativ om man inte återvinner matavfall på annat sätt, vilket exempelvis är fallet i stora delar av Stockholms innerstad.

– Svenska restauranger och caféer är en intressant marknad för LC-50 eftersom kockar och restaurangchefer är de som förstår fördelarna med matavfallskvarnar bäst av alla, säger Wilco Teunissen. En matavfallskvarn sänker deras kostnader och underlättar deras dagliga arbete – en kombination som tilltalar de flesta inom restaurang/cafébranschen.

Matavfallskvarnen InSinkErator LC-50 har utformats för att användas i:

  • Mindre restauranger
  • Caféer
  • Mindre hotell
  • Butikskök
  • Kök i exempelvis församlingshem och kontor  

För mer information om InSinkErator LC-50 och produktblad med tekniska specifikationer, besök www.insinkerator.se/LC-50-matavfallskvarn.

För mer information om priser och kontakt med lokala distributörer, besök: https://www.insinkerator.se/kontakta-oss 

För mer information om InSinkErators produkter, samt kontakt gällande intervju eller högupplösta bilder, kontakta:

Natalie Majerski
– Magnet Kommunikation för InSinkErator
E-post: natalie@magnetkom.se
Tel: 076 – 103 2010

Om InSinkErator

InSinkErator, en affärsenhet inom Emerson, är världens största och marknadsledande tillverkare av matavfallskvarnar för livsmedel. Matavfallskvarnar avleder cirka 20 procent av hushållsavfallet från deponering och har visat sig ha mindre koldioxidutsläpp än vanlig sophantering. Under 2007 lanserade InSinkErator en helt ny produkt, en hetvattenkran som levererar 98 grader varmt filtrerat vatten direkt ur kranen. https://www.insinkerator.se/